Hrvatski radio

Radio Sljeme

Policija ušla u prostorije stranke Milana Bandića i Gradsku upravu

17.07.2015.

06:42

Autor: Ivana Radaljac Krušlin, Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je, na zahtjev USKOK-a, jučer poslijepodne ušla u prostorije stranke Milana Bandića i zagrebačku Gradsku upravu. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je izuzimala dokumente vezane za održavanje i reklamiranje stranačke konvencije, održane početkom mjeseca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Policija je navodno u prostorijama stranke "Bandić Milan 365" i Gradskoj upravi izuzimala dokumente vezane za održavanje i reklamiranje konvencije stranke Milana Bandića, održane početkom mjeseca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Tri dana prije te konvencije Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da, bez naknade, na 30 mjesta u gradu privremeno postavi plakate kojima je skup najavljivan.
Neslužbeno se doznaje i kako policija traži cjelovitu dokumentaciju na temelju koje je Bandić svoj stranci dodijelio poslovni prostor u Praškoj ulici. Evo što je gradonačelnik izjavio ispred zagrebačke đamije, gdje je islamskim vjernicima čestitao današnji ramazanski Bajram:

"Pa zar vama to nije jasno o čemu se radi - to je funkcija zastrašivanja, da Bandić odustane. A znate zašto se to dogodilo - nakon tri tisuće ljudi u Lisinskom, bili ste mi svjedoci. Malo je "prpa", ali to je tako, to je sastavni dio. Ja bih to isto na njihovom mjestu napravio, ali na drugačiji način. Ne bih radio tako otvoreno", zaključio je Bandić.      

Inače, zagrebački Županijski sud danas će ponovno razmatrati osnovanost prve, dorađene optužnice protiv Milana Bandića kojom ga Uskok zajedno sa suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi "U ime obitelji" i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.
Bandić je prije osumnjičen i u slučaju Agram, u kojemu mu se na teret stavlja da je nizom nezakonitosti oštetio grad kojem je na čelu 12 godina.

Tereti ga se i za neplaćanje poreza na donacije prikupljene tijekom predsjedničke izborne kampanje, a ukupnu štetu tužiteljstvo procjenjuje na više od 20 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.