Hrvatski radio

Radio Sljeme

Policija zbog 'norijade' zatvara promet trasom kretanja maturanata

22.05.2019.

08:08

Autor: Mario Mihaljević

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka policija danas će zatvoriti promet gradskim prometnicama dok se u povorci budu kretali maturanti koji tradicionalnom "norijadom" slave završetak srednje škole. Okupljanje maturanata počinje od 10 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će u 12 sati u povorci krenuti ulicama prema parku Bundek.

Maturanti će pješačiti od Trga bana Jelačića, prolazeći Praškom, Zrinjevcem, Strossmayerovim i Tomislavovim trgom, zatim Mihanovićevom, Miramarskom, Vukovarskom, ulicom Hrvatske bratske zajednice, preko Mosta slobode do Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, odakle će ući u park Bundek. 

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će tim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan, izvijestila je zagrebačka policija. 

Tramvajski promet će od oko 11,30 sati do oko 12,30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a. 

Autobusni promet s terminala Pothodnik bit će od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Aveniju Marina Držića i dalje redovnom trasom. 

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok - zapad su: Slavonska avenija - Zagrebačka avenija, Avenija Dubrovnik i Zagrebačka obilaznica.

U pravcu sjever - jug obilazni pravci su: Most mladosti - Avenija Marina Držića - Šubićeva ulica, Jadranski most - Savska cesta i Jadranski most - Selska cesta. Putnicima i vozačima policija preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba, te da izbjegavaju spomenute prometnice kojima će hodati maturanti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.