Hrvatski radio

Radio Sljeme

Položen kamen temeljac za dječji vrtić u Ivanjoj Reci

30.08.2022.

13:53

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Dječji vrtić Ivanja Reka

Dječji vrtić Ivanja Reka

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Položen je kamen temeljac za novi gradski vrtić u Ivanjoj Reci pa tamošnji mališani uskoro više neće morati ići u vrtiće u okolnim naseljima. Područni objekt Dječjeg vrtića Zrno moći će primiti tri vrtićke i dvije jasličke skupine. 

Nakon Kašine i Odranskog Obreža na red je došla izgradnja dječjeg vrtića u Ivanjoj Reci. Vrijednost radova je 29 milijuna kuna, a vrtić bi svoja vrata trebao otvoriti za godinu dana.


- Iskreno se radujem ovom činu kao i svi moji djelatnici kada su čuli da počinje gradnja. Očekujemo i izgradnju objekta na lokaciji Žitnjak. Znamo da je projekt gotov, samo čekamo početak gradnje. Sada je na vama da odradite ovaj građevinski dio, a mi ćemo svoj odgojno-obrazovni. Ako u sve uključimo srce rezultat će sigurno biti dobar na dobrobit naše djece, rekla je prilikom polaganja kamena temeljca ravnateljica Dječjeg vrtića Zrno, Zorica Lusavec.


Na otvorenju radova bio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Najavio je nastavak širenja kapaciteta gradskih vrtića.


- Ivanja Reka zaslužuje novi gradski vrtić. Ovo je treći dječji vrtić koji počinjemo graditi u zadnjih šest mjeseci, a to je samo početak. U sljedeće dvije godine izgradit ćemo novih 12 dječjih vrtića. Ovaj vrtić će imati kapacitet za pet vrtićkih i jasličkih skupina, odnosno, za oko stotinu djece. Koštati će 29 milijuna kuna, a ovdje će biti zaposleno 15 novih zaposlenika, rekao je gradonačelnik Tomašević.


Mališani iz Ivanje Reke sada se upisuju u gradske vrtiće u Jelkovcu ili Resniku, rekle su nam Viktorija i Katarina - majke koje će svoje mališane u vrtić upisati na godinu.


- Veseli nas jer nam je jako blizu i bit će novi vrtić, rekla nam je Viktorija.


- To je puno praktičnije. Ivanja Reka se gradi, zgrade niču, sve je više djece. To je ono što nam treba, zaključuje Katarina.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici