Hrvatski radio

Radio Sljeme

Položen kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića "Središće"

17.09.2019.

09:10

Autor: Emina Dabo Hunjak

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Jutros je u gradskom naselju Središće položen kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića. Vrtić od deset odgojnih skupina s radom će krenuti sljedeće pedagoške godine, a kamen temeljac položio je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je položio kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića Središće. Vrijednost radova iznosi 36 milijuna kuna, a vrtić bi s radom trebao krenuti na jesen sljedeće pedagoške godine. U njemu će biti smješteno 200 djece u deset odgojnih skupština, pet vrtićkih i pet jasličkih. Bandić je naglasio kako Grad Zagreb u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu ulaže najviše u zemlji.

- Kada smo Budek završavali 2004. prije 15 godina, ovdje je bilo bejzbol igralište te smo rekli da ćemo ovdje napraviti obrazovni centar izvrsnosti i to se ostvaruje - rekao je Bandić.

Gradonačelnik je najavio kako će za šest mjeseci biti dovršeni i radovi na osnovnoj školi smještenoj pored vrtića, a koji su počeli prije godinu dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.