Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:13 / 24.07.2019.

Autor: Emina Dabo Hunjak

Položen kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića "Vrbani"

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Grad će postati bogatiji za još jedan dječji vrtić koji će se za godinu dana izgraditi u gradskoj četvrti Trešnjevka Jug. Kamen temeljac za izgradnju vrtića Vrbani jutros je položio gradonačelnik Milan Bandić.

Na površini od oko dvije tisuće četvornih metara u ulici Vrbani započela je izgradnja novog dječjeg vrtića u koji će se moći smjestiti oko 200 djece u 12 odgojnih jedinica. Iako je vrtić potreban u toj gradskoj četvrti zbog sve većeg broja djeca, građani Vrbana nedavno su prosvjedovali zbog rušenja topola i vrba na tom gradilištu.

- Vidim da se uzburkala priča oko ove četiri topole i dvije vrbe. Znači, ako su tužne vrbe vratit ćemo dvije koje su srušene, a topole ćemo zamijeniti sa stručnjacima za hortikulturu i krajobrazno uređenje jer je topola najveće alergen - rekao je Milan Bandić.

Gradonačelnik je komentirao i onečišćenje jezera Bundek na kojem je od jučer zabranjeno kupanje do danjeg.

- Niski vodostaj Bundeka i ptičji izmet su razlog, ali to će se vratiti u normalu. Kontaktirao sam Zavod Andrija Štampar, uzet ćemo dva tjedna mjerenja i obavještavati građane - rekao je Bandić.

Uz dječji vrtić u naselju Vrbani u tijeku je i plan izgradnje društvenog doma, knjižnice i Doma zdravlja Vrbani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.