Hrvatski radio

Radio Sljeme

Položen kamen temeljac za izgradnju OŠ Središće

06.02.2019.

08:26

Autor: Krešimir Vešnik

Položen kamen temeljac za izgradnju OŠ Središće

Položen kamen temeljac za izgradnju OŠ Središće

Foto: - / -

Nakon mnogo godina iščekivanja, građani Središća konačno su dočekali početak gradnje osnovne škole u njihovom kvartu! Položen je kamen temeljac za školu koja će primiti oko 450 učenika u 16 razrednih odjeljenja.

Škola će raditi u jednoj smjeni, bit će površine oko 6 tisuća četvornih metara, te će imati i dvodijelnu sportsku dvoranu.

Više djeca neće trebati prelaziti Aveniju Dubrovnik, neće trebati prelaziti Savu i neće trebati prelaziti Aveniju Većeslava Holjevca. Sretni će biti ovdje ljudi iz Središća i Zapruđa - rekao je gradonačelnik Bandić.

Ukupna vrijednost radova koji bi trebali trajati godinu dana nešto je viša od 59 milijuna kuna sa PDV-om.

U blizini škole trebao bi biti izgrađen i vrtić - Sve aktivnosti u vezi vrtića su završene. Proveden je javni natječaj; koliko znam dva su ponuditelja i još uvijek naš ured za javnu nabavu nije odabrao, ali to će se vjerojatno dogoditi ovih dana. Mi kroz jedno dva, najviše tri mjeseca možemo očekivati početak radova. Vjerujem da bi negdje sa školom u proljeće sljedeće godine mogao biti završen i vrtić - istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.