Hrvatski radio

Radio Sljeme

Položeni vijenci na Mirogoju u povodu Dana pobjede nad fašizmom

08.05.2020.

11:56

Autor: Boris Bogić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

U povodu 75. obljetnice oslobođenja Zagreba i pobjede nad fašizmom vijence su položili izaslanici predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade te izaslanstva Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

U ime predsjednika Republike vijenac je položio predstojnik njegova ureda i savjetnik za vanjsku i europsku politiku Orsat Miljenić.

Vijence su položili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predstojnik Ureda predsjednika Sabora Tomislav Šimićević te predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.

Kod Grobice narodnih heroja vijenac je položilo i izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je tom prigodom opet naglasio da su Hrvati dali veliki obol u antifašističkoj koaliciji tijekom drugog svjetskog rata

- Poznato je da je na teritoriju  Hrvatske formirano šest od 11 korpusa sa područja bivše Jugoslavije. Došli smo danas ovdje poklonit se sjeni žrtvama terorizma, fašističkog terora. Prvi predsjednik neovisne i suverene republike Hrvatske, također borac antifašističkog rata, doktor Franjo Tuđman, povjesničar, čovjek koji je izvukao zajedno s braniteljima ono najbolje što se moglo izvuči, a to je hrvatsko zajedništvo, pomirdba i veličanstvena pobjeda u domovinskom ratu -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.