Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pongračevo dobiva svoju osnovnu školu

04.09.2020.

16:07

Autor: Krešimir Vešnik

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Pongračevo će dobiti svoju školu. Položen je kamen temeljac za izgradnju osnovne škole. Radove je svečano otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je poslije toga obišao i Gradsku četvrt Trešnjevku - sjever.

Za godinu dana djeca iz Pongračevog trebala bi ići u školu u svojem kvartu. Prva faza, vrijedna gotovo 33 i pol milijuna kuna, je izgradnja objekta za školarce od prvog do četvrtog razreda - Sa svim pratećim sadržajima, kuhinjom i ostalim te dvodjelnom sportskom dvoranom. To je prva faza, no po završetku ove, a u tijeku je projektiranje, planiramo izgradnju druge faze, dijela škole koji će biti namijenjen učenicima od petog do osmog razreda. Dok se ne formira kao jedinstvena škola ovaj će objekt djelovati u sastavu Osnovne škole Augusta Šenoe - rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Škola bi trebala raditi u jednoj smjeni, a upisivat će se tri razredna odjela u jednoj generaciji od prvog do osmog razreda, nastavlja Lovrić - Čim se završi škola, imat će kapacitet 12 razrednih odjela od prvog do četvrtog, i nakon toga još 12 od petog do osmog razreda sa svim potrebnim sadržajima kada su u pitanju kabineti za izbornu nastavu te dodatne i dopunske nastave.

Nakon što je položio kamen temeljac za izgradnju škole, gradonačelnik Bandić je produžio prema Hokejskom centru. Tamo je u izgradnji pomoćni teren za igrače Hokeja na travi, otkriva stručni tajnik Zagrebačkog hokejskog saveza Tomislav Barilar - U Zagrebu ima od 800 do 1000 aktivnih članova. Budući da je nosivost terena nekih 350, 400 ljudi, a imamo dva objekta, popunili smo sve kapacitete tako da imamo potrebe za umjetnim malim terenom za djecu.

Trenira se hokej na travi, a rekreacija je omogućena i oko Mjesnog Odbora dr. Ante Starčević. Ondje su uređeni trim i dječji park, saniran je objekt mjesne samouprave, a napravljen je i park za pse. Svoj dio, psi su dobili i u Parku Stara Trešnjevka - Radovi su obuhvaćali prostor od 100 četvrtnih metara koji je ograđen i unutra su postavljeni koševi. Investicija je u vrijednosti od 130 tisuća kuna - rekao je predstavnik Gradske četvrti Trešnjevka - Sjever, Igor Dundjer. 

A 337 tisuća kuna koštali su radovi na uređenju nogostupa u dužini od 180 metara u Adžijinoj ulici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.