Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ponovno uspostavljena radnička autobusna linija Krapina - Zagreb

03.12.2018.

11:18

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Nakon gotovo dva mjeseca, koliko je bila ukinuta, ponovno je uspostavljena "radnička" autobusna linija Krapina - Zagreb. Uz ispunjeno obećanje da će radnici imati prijevoz do Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić građanima Krapine osigurao je besplatan prijevoz preko vikenda na zagrebački Advent.

Razlog prekida spomenute linije bila je neisplativost, a na inicijativu saborske zastupnice Marije Puh, ponovnim uvođenjem ove radničke linije na dobitku su svi građani koji gravitiraju prema našemu gradu. Osim toga, vikendom im je osiguran besplatan prijevoz na zagrebački Advent. Ponovno uspostavljena linija nekoga će u konačnici nešto i koštati, no za sada su se svi od toga ogradili. Za ovu liniju ovaj mjesec nitko još nije izdvojio poseban novac. Niti Grad Zagreb niti Krapina niti Krapinsko-zagorska županija. U razgovoru s prijevoznikom dogovorili smo da uvedu ovu liniju. A sporazum koji pripremamo i o kojem razgovaramo će biti tek od Nove godine, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

Odluku da Grad osigura besplatan prijevoz građanima Krapine na Advent jučer je na konferenciji za medije na autobusnom kolodvoru komentirao HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak. Zanima ga zašto i drugim Zagorcima ne osigura isto? Zašto iz Zagorja samo Krapina ima besplatan autobus na račun zagrepčana? Zašto nemaju stanovnici drugih gradova i općina, recimo Gornje i Donje Stubice, Mača, Marije Bistrice, Oroslavlja, Klanjca, Kumrovca?

Uz ponešto zamuckivanja, odgovor gradonačelnika Milana Bandića na pitanje što ova linija znači za Zagreb, rekao je jedino kako Zagreb nije sam. Nije Zagreb sam! Zagreb je i Zagorje i moja intencija je gdje god se čuje "kaj" da imamo drito vezu!

Nakon Adventa dogovorit će se i stalna linija na relaciji Krapina Zagreb, najavio je Bandić, sve dok se ne organizira integrirani prijevoz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.