Hrvatski radio

Radio Sljeme

Popodne se u Novi Zagreb vraćaju grijanje i topla voda

05.11.2019.

12:12

Autor: Magdalena Pongrac

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Iako je sanacija magistralnog vrelovoda trebala trajati do četvrtka, radovi će biti gotovi već danas pa će toplinsku energiju natrag dobiti oko 100 tisuća stanovnika naselja Središće, Zapruđe, Sopot, Utrina, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko.

Jurica Brnas iz HEP Toplinarstva rekao je da su na popravku vrelovoda radili cijelu noć, a jutros je počelo punjenje cijevi - U popodnevnim satima svi potrošači će dobiti grijanje i toplu vodu. Ako ih netko slučajno danas ne dobije, neka se javi na besplatni broj telefona 0800 1003 koji radi 24 sata dnevno.

Iako je vrelovod puknuo zbog starosti cijevi i korozije uzrokovane izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, Brnas ističe da je vrelovod u dobrom stanju - Ove godine nismo imali veće puknuće niti ga očekujemo. Dosad smo obnovili polovinu vrelovodne mreže modernom tehnologijom otpornom na tvari koje izazivaju koroziju, a drugu polovinu planiramo obnoviti u idućih 8 ili 9 godina sredstvima Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.