Hrvatski radio

Radio Sljeme

Popravit će se signalizacija u zoni OŠ Dragutina Tadijanovića

01.03.2019.

12:58

Autor: Nikolina Devčić

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Roditelji učenika Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u gradskoj četvrti Podsused-Vrapče upozorili su da zbog loše prometne situacije njihova djeca nisu sigurna. Traže da se nadležne institucije pobrinu za lošu prometnu signalizaciju i češće kažnjavanje nesavjesnih vozača.

Problem su velike gužve i neadekvatna prometna signalizacija pa se često dogodi da se pojedini vozači ne zaustavljaju na pješačkom prijelazu. Roditelji smatraju da bi semafor kod škole situaciju učinio puno sigurnijom. Smatraju da bi itekako pomogla dodatna prometna signalizacija. 

Da bi svoje loše navike vozači trebali promijentii apelira i policijski službenik iz Prometne policije Tomislav Sever.

- Sukladno našim mogućnostima pokušavamo svakodnevno u jutarnjim satima u zonama škola postaviti policijske ophodne kako bi nadzirali promet. Upućujem apel svim vozačima i roditeljima koji voze svoju djecu u školu da ne parkiraju na pješačkim nogostupima, da ne parkiraju u blizini pješačkih prijelaza jer time dovode pješake u opasnost.

Vibor Videc iz Sektora za promet nadležnog gradskog ureda kaže da će poboljšati prometnu signalizaciju na tom području.

- Ovdje ćemo, s obzirom da je sa zapadne strane pješački prijelaz nešto slabije označen, sljedeći tjedan postaviti dva dodatna znaka za obilježeni pješački prijelaz i malo prije toga ćemo staviti najavu pješačkog prijelaza. S vremenom ćemo staviti i svjetleće katadioptere da tijekom noći ukazuju na pješački prijelaz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.