Hrvatski radio

Radio Sljeme

10:19 / 23.10.2019.

Autor: Magdalena Pongrac

Posadite stablo i učinite Zagreb zelenim!

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Zasadi drvo, ne budi panj - naziv je građanske inicijative kojoj je cilj kolektivna sadnja stabala radi zaštite i očuvanja šuma. Od sutra do nedjelje održat će se diljem Hrvatske, a Zagreb će se sadnji pridružiti u petak.

Zrinjevac na gradskim tržnicama danas do podne dijeli besplatne sadnice pa na Dolcu, Trešnjevki i Utrini građane očekuje 550 sadnica jasena, gloga i likvidambara, rekla je predstavnica inicijative u Zagrebu Gabriela Schoissengeier. Uz sadnice koje mogu posaditi na privatnoj ili za to predviđenoj javnoj površini, građani će dobiti i letke s uputama o sadnji i održavanju sadnice - Surađujemo s Hrvatskim šumama i imamo akcije na Medvednici u koje će biti uključeno građanstvo. Imamo 200 volontera koji jedva čekaju da svojim rukama nešto posade.

U okviru akcije, 60 stabala - 28 gledicija i 32 lipe, sadit će se i u Podbrežju, a stručnu pomoć i alat, kao i sadnice, osigurat će Zrinjevac - Građanima je pružena ruka u akciji pošumljavanja novog kvarta Podbrežje i pozivamo građane da se odazovu i dođu u petak (25.10.) u podne, prijave nisu potrebne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.