Hrvatski radio

Radio Sljeme

Posebna akcija zagrebačke policije

11.01.2019.

08:09

Autor: Nikolina Devčić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka policija danas će provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka. Na to su se odlučili jer su u prvih nekoliko dana ove godine poginula dva pješaka. Budno će se nadzirati vozači, ali i pješaci.

U PUZ-u ističu da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača. Zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka savjetuju da se prilagodi brzina vozila uvjetima na kolniku. Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju.

 - Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu. Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama - stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.