Hrvatski radio

Radio Sljeme

Posebna regulacija prometa prema gradskim grobljima

31.10.2019.

22:16

Autor: Emina Dabo Hunjak

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

Promet oko najvećih gradskih groblja sutra, na blagdan Svih svetih, bit će ograničen, a krenut će i dodatna regulacija prometa. Građane se poziva da se koriste javnim prijevozom na putu prema grobljima kako bi se izbjegle gužve.

Kako bi posjet vječnim počivalištima prošao u miru i dostojanstvu sutra će od 7 i 30 i trajat će do 21 sat na glavnim gradskim grobljima biti uveden strogi režim prometovanja.

Građanima se preporučuje korištenje javnog prijevoza koji će sutra biti posebno reguliran, a vožnja busevima i tramvajima bit će besplatna za sve one koji će krenuti prema grobljima.

U zoni Mirogoja promet je već od 31. listopada zabranjen Mirogojskom cestom od Remetske do rotora te Alejom Hermana Bolléa, dok će sutra na sam blagdan vrijediti još stroži režim, koji će uključivati zabranu ulaska motornih vozila na još veće područje Mirogojske, od Rockefellerove do Aleje Hermana Bolléa, a neće se moći ni Remetskom te Ulicom Kameniti stol.

Prema svim gradskim grobljima uvest će se i izvanredne autobusne linije, Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Mirogoj - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševac, Dubec - Markovo polje te lokalna linija Podsused - Poljanica - Gornja bistra, a na tramvajskim linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja te tramvajska linija 8. Prijevoz njima sutra će biti besplatan.

U ZET-u su pojačani prijevozni kapaciteti prema glavnim gradskim grobljima. Prema Mirogoju je uz dva redovna dodano šest novih autobusa, a prema Miroševcu i Markovom polju dodana su dva autobusa uz jedan koji je u redovnom prometu preko vikenda.

Gradska groblja sljedeća dva dana bit će otvorena do ponoći kako bi svi mogli posjetiti svoje najmilije na vječnim počivalištima, a kao i svake godine, prilazi svih groblja obiluju ponudom cvijeća i svijeća za ukrašavanje grobova.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.