Hrvatski radio

Radio Sljeme

Posjetite i otrkijte Muzej "Kuća Šenoa"

15.09.2016.

10:40

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je za posjetitelje već otvorena, za 14. listopada - najavljeno je svečano i službeno otvorenje Muzeja Kuća Šenoa. Potvrdila nam je to gostujući u našemu programu voditeljica projekta - Jasmina Reis.

Voditeljica projekta Reis sebe često predstavlja i kao čuvaricu baštine Augusta Šenoe i njegove obiteji. Gostujući u našemu programu najavila je i manifestaciju Dani Augusta Šenoe koja će se održati od 14.11. 2016. do 13.12.2016. 

Riječ je datumima rođenja te smrti Augusta Šenoe.

Muzej se prostire na nešto više od 200 kvadratnih metara i to na 2 etaže. Jedna soba potpuno je posvećena Augustu Šenoi. Tu je njegov namještaj, biblioteka, osobni predmeti. U vitrinama, kako je najavljeno, mijenjat će se postav (osobnih dokumenta Augusta Šenoe, korespodencije, njegovih suvremenika...)

Jedna soba je velika biblioteka koju su stvarali Šenoe generacijima i prema zapisu Zdenka Šenoe broji oko 6000 naslova. 

Na katu je soba koja je uređena kao atelijer Branka Šenoe. Sačuvan je njegov slikarski pribor...

Radno vrijeme Muzeja - Kuća Šenoa u ulici Ive Mallina 27 je od ponedjeljka do petka od 14.00h -19.00h sati, a subotom od 11.00h - 18.00h. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Muzeja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.