Hrvatski radio

Radio Sljeme

Poskupjele ulaznice za bazene i klizališta

02.11.2022.

15:09

Autor: Magdalena Pongrac

Bazen na Mladosti

Bazen na Mladosti

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Zagrepčani od ovog mjeseca ulaznice za gradske bazene i klizališta plaćaju više. One su posljedica poskupljenja energenata, a prilagođene su eurima.

Poskupljenja više nisu novost, a ovaj se put odnose na rekreativni sport. Obiteljska ulaznica za bazene skuplja je 15 kuna, dnevna za odrasle 10 kuna, a za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom stoji kunu i pol više nego dosad. Slično je i s ulaznicama za klizališta te iznajmljivanje klizaljki, a građani nisu iznenađeni.


Doista su cijene bile jako povoljne, nadam se da će se Zagrepčani sa mnom složiti. Dnevna karta za bazen koštala je svega 20 kuna, a za tu cijenu mogli ste doći ujutro i na bazenu provesti cijeli dan. Možete to i sada, samo za 30 kuna, što je cijena soka i kave u kafiću, dakle, ne smatram to velikom cijenom - rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.


Primjetno je i da su nove cijene prilagođene eurima. Tako je, primjerice, prošla cijena dnevne ulaznice za bazen za odrasle iznosila 20 kuna, odnosno dva eura i 65 centi. Nakon povećanja stoji 30 kuna i 14 lipa, zaokruženo, 4 eura. Dnevna ulaznica za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom 11,30 kuna (1,50 eura). Dnevna obiteljska ulaznica stoji 75,35 kuna odnosno 10 eura. Mjesečna ulaznica za odrasle košta 301,38 kuna (40 eura), dok mjesečna ulaznica za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom stoji 165,77 kuna (22 eura).


Cijena ulaznice gradskih klizališta radnim danom te vikendom i blagdanom u prijepodnevnim terminima stoje 22,60 kune (3 eura), dok cijena ulaznice u poslijepodnevnim terminima iznosi 30,14 kune odnosno 4 eura. Isto se odnosi i na posudbu klizaljki.


Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima ističu da je povećanje cijena nužno ne samo zbog poskupljenja energenata i materijala, već i zbog velikih troškova održavanja. Uvjeravaju da su, i uz povećanje, ulaznice jeftinije nego u većini drugih gradova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.