Hrvatski radio

Radio Sljeme

Poslovnice Hrvatske pošte sve učestalija meta pljačkaša!

29.11.2018.

21:08

Autor: Mia Majić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Kako stati na kraj sve češćim pljačkama Hrvatskih pošti u našem gradu? Posljednja takva bila je ona protekloga tjedna u Središću čija je poslovnica orobljena već treći put ove godine, a peti ukupno. Što čine iz Hrvatske pošte i hoće li se uz postojeće mjere sigurnosti poduzeti i nove?

Pljačke poslovnica Hrvatske pošte čest su slučaj u posljednje vrijeme, no prema riječima predsjednika uprave Ivana Čule ipak nema razloga za veću zabrinutost. Nema potrebe govoriti o negativnim stvarima, mi svake godine ulažemo podosta sredstava u pogledu zaštite i sigurnosti, tako da nema nikakvih eskalacija, ali naravno tu i tamo dogodi se neka eskalacija nažalost jer sve financijske institucije ipak su ponekad podložne ovakvim situacijama, a ne vidim razloga zašto bi pošte bile pošteđene, tvrdi Čulo.

No, sporna poslovnica u Središću bila je meta pljačkašima triput samo ove godine. Čulo pak uvjerava da iz Hrvatske pošte čine sve kako bi razina sigurnosti i dalje bila visoka, ali primjer poslovnice u Središću ipak traži i poneke nove mjere. Planiramo i dodatne mjere poduzeti po tom pitanju bez obzira što će nam to stvoriti određene probleme u operativnom poslovanju, ali moram ovom prilikom napomenuti kako posljednje dvije pljačke u Središću su ipak posebne i u posebnim okolnostima, a to nije ništa dramatično i događa se svim institucijama, ali ja bih svejedno na posljednje dvije situacije gledao izdvojeno, zaključio je i dodao kako Hrvatska pošta drži sve pod kontrolom u suradnji s MUP-om.

 Od 1016 poštanskih ureda Hrvatske pošte prošle godine bilo je opljačkano ukupno 30 poslovnica u našoj zemlji, a ta je brojka do ovog mjeseca već dosegnuta.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.