Hrvatski radio

Radio Sljeme

Postavljen kamen temeljac za novu osnovnu školu u Blatu

10.03.2021.

14:57

Autor: Davor Šalat i Nikolina Marović

Željko Lukunić/PIXSELL

Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević položila je danas kamen temeljac za gradnju nove područne škole Osnovne škole Savski gaj u Blatu. Škola će se graditi na gotovo četiri tisuće četvornih metara i bit će namijenjena učenicima nižih razreda.

- Dok se u mnogim dijelovima Hrvatske škole zatvaraju, naš grad vapi za novim odgojno-obrazovnim objektima - istaknula je Jelena Pavičić Vukičević na postavljanju kamena temeljca za novu područnu školu Osnovne škole Savski gaj u Blatu.

Ovo se naselje ubrzano gradi pa mnoga djeca u školu putuju autobusima. - Posebno mi je drago što smo se danas našli na polaganju kamena temeljca za ovu investiciju vrijednu 20 milijuna kuna - rekla je Pavičić Vukivević dodavši kako će novi objekt rasteretiti Osnovnu školu Savski gaj te olakšati život i pružiti bolje obrazovne standarde prvenstveno djeci ali i njihovim roditeljima. Najavila je i skoru gradnju nove škole u Laništu čiji bi kamen temeljac trebao biti postavljen u prosincu ove godine.

-Nova škola u Blatu imat će osam učionica i prvenstveno je namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole - rekao je ravnatelj Osnovne škole Savski gaj Matija Bajić i dodao da će u sklopu škole biti izgrađena kuhinja, blagavaonica, unutarnji i vanjski sportski tereni te kompletno uređen okoliš. Planiraju i gradnju informatičke učionice koju će u perspektivi moći koristiti i učenici viših razreda.

Završetak izgradnje škole u Blatu predviđen je za veljaču 2022. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.