Hrvatski radio

Radio Sljeme

Postavljeni prvi podzemni spremnici za odlaganje otpada

06.09.2022.

13:11

Autor: Radio Sljeme

Podzemni spremnici

Podzemni spremnici

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Prema najavi iz Grada, jutros je krenula izgradnja prvog podzemnog spremnika za odlaganje otpada na uglu Masarykove i Gundulićeve ulice.

Promet Masarykovom između Gundulićeve i trga Republike Hrvatske bio je kratkotrajno blokiran, no radnici su se već maknuli i ponovo je puštena u promet.


Osim toga, Masarykova ulica, prema riječima zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta, uskoro bi trebala postati dio sve veće pješačke zone u Zagrebu.


- Od 16. do 22. ovog mjeseca održat će se "Tjedan mobilnosti" u sklopu kojega će cijela Masarykova biti zatvorena za promet te ćemo procijeniti kako to ide i zajedno s studijom Prometnog fakulteta koja tvrdi da je to izvedivo, namjera nam je tu ulicu pretvoriti u pješačku zonu, najavio je Korlaet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici