Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Poštujte naše znakove" u Lisinskom!

20.09.2018.

12:34

Autor: Boris Bogić

"Poštujte naše znakove" u Lisinskom!

"Poštujte naše znakove" u Lisinskom!

Foto: - / -

Uz mnogobrojne aktivnosti koje se tijekom rujna provode u okviru obilježavanja Dana policije uvršten je i niz aktivnosti u sklopu tradicionalne preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, te je najavljena nova akcija namjenjena za odrasle.

U Maloj Dvorani Vatroslava Lisinskog pod nazivom „Đak veseljak – prometni znak“ održan je niz aktivnosti i radionica za mališane. 

Program je primarno namijenjen učenicima prvih razreda osnovnih škola - prvašićima s ciljem edukacije na temu prometne sigurnosti ,kako bi ih se u prvim danima škole pripremilo za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu.

Naime, djeca su imala priliku pogledati edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ u kojem su kroz pjesmu, razgovor i ples učili o prometnim znakovima i pravilnom ponašanju u prometu. Mjuziklom se kroz edukaciju djece željelo doprijeti i do roditelja te drugih sudionika u prometu.

Također, djeca su imala priliku sudjelovati u preventivnim aktivnostima pod nazivom „Šareni prometni poligon“ koji  je sadržavao niz interaktivnih preventivno-edukativnih postava i radionica na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Uz to, za odrasle sudionike u prometu, po uzoru na  akcije u drugim zemljama Europske unije, najavljena je i nova preventivna akcija pod nazivom „Dobar vid za sigurnost u prometu!“, a koju će policija u suradnji s partnerima  provesti na više lokacija u Zagrebu, a onda i diljem Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.