Hrvatski radio

Radio Sljeme

Potpisan sporazum o suradnji MUP-a i Sveučilišta u Zagrebu

28.06.2019.

12:30

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Na Visokoj policijskoj školi potpisan je sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Sveučilišta u Zagrebu kojim će se policijskim službenicima omogućiti širi izvor stručnih znanja i dodatno obrazovanje s ciljem otvaranja sveučilišnih studija na Policijskoj akademiji.

Prvi polaznici moći će se upisati akademske godine 2020/2021, a primat će se oko 50 polaznika. Sporazum su potpisali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Ministar Božinović naglasio je kako je ovim sporazumom ostvaren prvi korak prema otvaranju sveučilišnih studija na Policijskog akademiji Ministarstva unutarnjih poslova koji nam je u planu da krene iduće godine.

- Sveučilišni studij koji bi išao u neka dva smjera, jedan smjer bi bio kriminalistika, a drugi bi bio posvećen pitanjima javne sigurnosti - rekao je Božinović, a suradnju je pohvalio i rektor Damir Boras.

- Sveučilište u Zagrebu dobro je surađivalo i prije s Policijskom akademijom i sad uspostavljamo ono što je nama svima bilo na pameti već dugo vremena, ali se ne bi dogodilo da nije bilo želje s obje strane, osmisliti sporazum kojim ćemo sljedeće godine započeti studije na Sveučilišnoj razini - rekao je rektor Boras.

Ministar Božinović naglasio je važnost suradnje znanosti i struke pri čemu bi znanstvenici trebali koristiti stručna znanja koja policija prikuplja u svom poslu na terenu, a policija bi morala ući dublje u područje znanosti.

Nakon potpisivanja sporazuma ministar Božinović sudjelovao je na Svečanoj primopredaji 49 vozila granične policije za prijevoz pasa tragača posebno obučenih za detekciju droge i eksploziva, a koji su nabavljeni sredstvima europskog Fonda za unutarnju sigurnost u vrijednosti od 12 milijuna i 7 tisuća kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.