Hrvatski radio

Radio Sljeme

Potpisan ugovor za obnovu u potresu teško stradalih depoa i radionica HNK-a

18.01.2023.

16:04

Autor: Radio Sljeme

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Ugovor vrijedan 40 milijuna kuna, potpisan je s tvrtkom Kamgrad,a cilj je omogućiti cjelovitu obnovu depoa i radionica Hrvatskoga narodnog kazališta.

- Danas smo potpisali ugovor za prvu fazu izgradnje u Adžijinoj ulici naših depoa i spremišta, odnosno radionica, za koje se upravo radi konstruktivna obnova, odnosno protupotresna ojačanja", rekla je intendantica Hraste Sočo.


Dovršetak radova planiran je za lipanj ove godine, nakon čega počinju radovi na izgradnji druge scene u istome kompleksu, za što će se koristiti sredstva iz drugih izvora.

 

 Izvođač radova je tvrtka Kamgrad. Vlasnik i prokurist Kamgrada Dragutin Kamenski istaknuo je kako je riječ o izrazito zahtjevnom tehnološkom projektu no da će radovi, prema svim pokazateljima kojima raspolaže u trenutku davanja ponude, biti završeni u zadanome roku.


 Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo što potpisivanjem ovog ugovora počinje drugi dio radova konstrukcijske obnove na kompleksu koji čuva najvrjedniju scenografiju i kostimografiju Hrvatskog narodnog kazališta, te što će kao druga faza projekta na istome mjestu biti izgrađena i druga scena HNK-a.


Nina Obuljen Koržinek najavila je i druge projekte kao što su nova zgrada Hrvatskog muzeja naive na Gornjem gradu, nova zgrada Hrvatskog povijesnog muzeja, stalni postav Hrvatskog športskog muzeja koji će se otvoriti sljedeće godine u Ilici, te obnova zgrade Tvornice duhana Zagreb koja će biti namijenjena Hrvatskom restauratorskom zavodu.



Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.