Hrvatski radio

Radio Sljeme

Potpisana suradnja Obrtničkih komora Zagreb i Vukovarsko-srijemske županije

06.12.2018.

17:28

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Zagreb na kojoj je, osim dodijeljenih priznanja obrtnicima koji svojim djelovanjem unaprijeđuju obrtništvo, potpisan i sporazum - Povelja prijateljstva između Obrtničke komore Zagreb i obrtničke komore Vukovarsko srijemske županije.

Iako se Obrtnička komora Zagreb i dalje suočava s nedostatkom radne snage, 2018. godina u realizaciji projekata poput Zagrebačkog foruma, Zagrebačkog obrtničkog sajma, suradnje s lokalnom samoupravom i Gradom Zagrebom kao i Županijom - bila je uspješna, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Mirza Šabić. Na svečanoj sjednici ostvarena je i nova suradnja i to između Obrtničkih komora Zagreb i Vukovarsko-srijemske županije.

Očekujem poslovnu suradnju. Mi nudimo neke povlastice možda jer smo još uvijek pod posebnom državnom skrbi. Možda će to biti nekakvo proširenje djelatnosti na istok, rekao je predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije, Tomislav Tomičić. Daj Bože da dođe do nekakve poslovne suradnje osim ove na nivou sustava. Ne samo Grada Zagreba i Vukovara nego obrtnika i gospodarstvenika jer to nam je zapravo cilj - da širimo krug, dodao je Šabić.

Dodijeljena su i priznanja obrtnicima koji svojim djelovanjem unaprijeđuju zagrebačko obrtništvo. Za najstariji obrt priznanje je dobila Vesna Hrkač koja je vlasnica najstarije knjigovežnice u Martićevoj ulici. Navršili smo 95 godina. Godina je bila dobra što svjedoči pdoatakd a sam zaposlila jednog radnika. Trudim se i anstojims ačuvati taj obrt za kojega mislim da bez obzira što je kriza da će u jednom momentu taj zanat postati realitet.

Dodijeljeno je još nekoliko priznanja poput onoga za sudjelovanje u humanitarnim projektima, za uspješne rezultate u poslovanju obrta lokalne uprave te za očuvanje dugogodišnje obiteljske tradicije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.