Hrvatski radio

Radio Sljeme

Potpisani ugovori Zagrebačke županije i Civilne zaštite

01.03.2019.

13:31

Autor: Mario Mihaljević

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je predstavnike operativnih snaga sustava Civilne zaštite Zagrebačke županije te s njima potpisao ugovore o sufinanciranju ukupne vrijednosti 4 milijuna 80 tisuća kuna.

Civilna zaštita u Hrvatskoj djeluje od dvadesetih godina prošloga stoljeća, a danas njezin sustav djeluje kroz Državnu upravu za zaštitu i spašavanje. Njezina primarna zadaća je prevencija i spašavanje u slučaju prirodnih i tehničko-tehnoloških nepogoda. 

-Postrojbu civilne zaštite čine vatrogasci, Crveni križ, i Hrvatska gorska služba spašavanja. Prije dvije godine na ovaj dan kad smo potpisivali ugovor onda je to bio iznos od 3 milijuna kuna koji smo dodijelili ovim operativnim snagama. Danas je taj iznos 4 milijuna i 80 tisuća kuna. Iz proračuna smo pokušali da izvučemo veće iznose i na taj način civilnoj zaštiti omogućimo iznos opreme- napomenuo je župan Stjepan Kožić.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.