Hrvatski radio

Radio Sljeme

Potpredsjednica Gradske skupštine sa zastupnicima posjetila Dobri dom

20.10.2017.

15:30

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina u društvu nekolicine gradskih zastupnika posjetila je pučku blagovaonicu Dobrog doma u Alfirevićevoj. Tim su povodom donirali jagode koje su korisnicima bile podijeljene uz ručak.

U našem gradu se u okviru ustanove Dobri dom hrana građanima dijeli u četiri pučke blagovaonice - u Branimirovoj, Cerskoj, Alfirevićevoj te u okviru „Termičkog bloka Kosnica" za korisnike prenoćišta. Svaki dan u njima objeduje između 3800 i 4000 korisnika.

Mi ćemo, osim ove ustanove Dobrog doma, u sljedećim tjednima obići i ostale i sudjelovati u donaciji određenih namirnica. Mislim da je važno da svi zastupnici Gradske skupštine dođu i vide onu stranu života naših građana koju ne vide u svakodnevnom životu hodajući ili vozeći se gradskim ulicama, poručila je potpredsjednica Gradske skupštine. Korisnici pučke blagovaonice nisu štedjeli riječi hvale. Zadovoljni su hranom i uslugom. Nažalost, mnogi od njih već su dugotrajni i redovni korisnici pučkih blagovaonica.

Osim pučkih blagovaonica, Dobri dom nudi pomoć u obiteljskim paketima, pomoć djeci u mliječnoj hrani te dostavu korisnicima koji ne mogu sami doći do blagovaonice. Ravnatelj ustanove Dobri dom Alen Župan pozvao je sve koji su u mogućnosti da na ovaj način obogate jelovnike onima kojima je to u našem gradu najpotrebnije. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.