Hrvatski radio

Radio Sljeme

Povjerenstvo Bandića kaznilo s 30 tisuća kuna

08.02.2019.

12:38

Autor: Nikolina Devčić

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je gradonačelnika Milana Bandića s 30.000 kuna na deset rata, zato što su grad Zagreb i gradska poduzeća sklopili ugovore o zastupanju s Hanžekovićevim odvjetničkim uredom.

Povjerenstvo upozorava da je Bandić bio u odnosu ovisnosti, jer mu je upravo pokojni Marjan Hanžeković platio jamčevinu od 15 milijuna kuna za izlazak iz pritvora. Riječ je o jamčevini koju je pokojni Marijan Hanžeković platio kada je Bandić bio uhićen u sklopu istrage u aferi Agram.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je kako je odvjetničko društvo Hanžeković i partneri stupilo u poslovni odnos s Gradom Zagrebom i trgovačkim društvima u kojima Zagreb ima vlasnička i upravljačka prava i s njima sklopilo poslove u vrijednosti od 25 milijuna kuna godišnje.

Novaković je pojasnila da se Bandić nakon uplate jamstva nalazio u odnosu ovisnosti prema odvjetničkom društvu i Marijanu Hanžekoviću, pa nije smio ni na koji način sudjelovati u postupku nabave odvjetničkih usluga u kojem sudjeluju Hanžeković i partneri, a posebno nije smio potpisivati odluke i sklapati ugovore s tim odvjetničkim društvom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.