Hrvatski radio

Radio Sljeme

Povorka ponosa ograničava promet u centru

10.06.2017.

13:52

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području užeg središta grada poslijepodne se održava 16. Zagreb Pride. "Povorka ponosa" kretat će se pješice i povremeno zaustavljati automobilski i tramvajski promet. Sudionici Povorke počet će se okupljati u 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare).

Pješaci će se kretati trasom:

Rooseveltov trg – Trg maršala Tita (zapadni kolnik) – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Draškovićeva – Šoštarićeva – Langov trg – Ribnjak – Park Ribnjak.

Za vrijeme kretanja kolone pješaka za sav promet zatvaraju se te ulice i trgovi od 15.30 do 17.30 sati.

Vozačima se preporučuje da u vrijeme zatvaranja prometa izbjegavaju prolazak kroz uži centar grada.

Obilazni pravci istok - zapad:

 -Branimirova – Heinzelova – Ulica grada Vukovara – Krapinska; preporučeni pravac

- Kršnjavoga – Žerjavićeva – Hatzeova – Zvonimirova; otežani pravac,

- Zvonimirova – Boškovićeva – Palmotićeva – Branimirova; otežani pravac,

- Vlaška – Vončinina – Voćarska – Grškovićeva – Medveščak; otežani pravac

Obilazni pravci sjever - jug:

- Tuškanac – Nazorova – Britanski trg – Ilica - Selska

- Ksaverska – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Bollea – Srebrnjak – Petrova – Kamaufova –

  Šubićeva - Držićeva

U javnom gradskom prijevozu također će biti problema:

Oko 15 sati i 30 minuta postoji mogućnost kratkotrajnog preusmjeravanja tramvajskog prometa dijelom Savske ceste te će tramvaji zaobilaziti dionicu od Vodnikove do Frankopanske ulice.

Neposredno prije polaska povorke, od 15 sati i 50 minuta, očekuje se preusmjeravanje tramvajskog prometa sa središnjeg gradskog trga na Glavni kolodvor. Pritom će tramvajske linije 4, 11 i 12 voziti obilazno preko Draškovićeve, Ulice Kneza Mislava, Trga žrtava fašizma, Zvonimirove, Šubićeve, Kvaternikovog trga i Maksimirske, a linija 14 vozit će preusmjereno Draškovićevom do Trga žrtava fašizma i nastaviti vožnju Zvonimirovom ulicom do Borongaja.

Za vrijeme preusmjeravanja tramvajske linije 14, autobusne linije 102 Britanski trg - Mihaljevac, 233 Mihaljevac - Markuševec i izvanredna autobusna linija 233A Mihaljevac - Bliznec, produžit će trasu od Mihaljevca do Kaptola, te će u povratku prometovati preko Nove vesi do Gupčeve zvijezde i nastaviti Ksaverskom cestom do Mihaljevca.

Autobusna linija 118 Trg Mažuranića - Voltino prometovat će skraćeno u vremenu od 15.30 do 16.40 i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored.

Zbog nemogućnosti prolaska uobičajenom trasom, turistički vlakić neće polaziti s Trga bana Josipa Jelačića u 16 i 16.40 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.