Hrvatski radio

Radio Sljeme

Povrat sredstava uplaćenih Visii Croatici za Imunološki

04.11.2015.

11:51

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U cijelu je priču uključeno oko 20 tisuća komanditora društva, a dosad je vraćeno oko 25% sredstava. Svi koji su novac uplatili i zatražili povrat ili će to tek učiniti - sredstva će dobiti u najkraćem mogućemu roku.

Potvrdio je to, gostujući u programu Radija Sljemena, jedan od suosnivača društva Visia Croatica, Ivan Gašpar, koji je ujedno prvi uplatio 500 kuna za spas Imunološkog zavoda. 

Većina je, naime, novac uplaćivala putem uplatnice na šalterima Pošte te Hrvatske poštanske banke. Dok se s njima ne postigne konačni dogovor o načinu povrata, postoji alternativa:
Treba samo poslati svoje ime i prezime, adresu, OIB i IBAN. Sve to nam se javi il ima naš e-mail info@visia-croatica.hr. Zahtjev možete ubaciti u naš sandučić u Baruna Trenka 4 ili ga poslati poštom. Komanditori nam se mogu javiti i na naš broj telefona 01/8885 999 - istaknuo je Gašpar.

Važno je poslati pisani zahtjev s navedenim podacima.

Visia Croatica inicijativa je grupe građana za spas i zaštitu Imunološkog zavoda d. d., Zagreb. Inicijativu su potaknuli Ivan Rude, Aleksandar Soltyšik, Đuro Lubura, Leo Buljat, Zoran Kalinić i Ivan Gašpar, a do danas joj se pridružilo više istaknutih pojedinaca. Temeljni cilj inicijative je očuvati našu narodnu imovinu - istaknuto je na internetskim stranicama društva.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.