Hrvatski radio

Radio Sljeme

Povratak Palčića u Petrovu bolnicu

28.05.2020.

15:18

Autor: Mario Mihaljević

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Navijači Dinama Bad Blue Boysi donijeli su 11 inkubatora za Palčiće u popularnu Petrovu bolnicu na odjel neonatologije u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb. Još tri inkubatora stići će u narednih mjesec i pol dana.

U manje od dva mjeseca, u okviru akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', nakon potresa u Zagrebu i štete koju je pretrpio odjel neonatologije, prikupljeno je  5,392.460 kuna.

Ovu hvalevrijednu akciju pokrenula je udruga "Dinamo, to smo mi" u suradnji s "Klubom roditelja nedonoščadi Palčići".

Predsjednik Udruge Dinamo to smo mi Juraj Čošić

-Uvijek su nam bila draža dijela od riječi, zahvaljujemo se svim navijačima iz cijele Hrvatske što su sudjelovali u ovoj akciji, ponosan sam što smo skupili ovu opremu koja će pomoći palčićima u njihovoj borbi-. 

Svim sudionicma akcije zahvalio se ravnatelj Kliničko bolničkog centra Zagreb Ante Ćorušić

-Prošlo je manje od 9 tjedana od tog velikog potresa, i kada je KBC Zagreb ostao bez 403 bolesničke postelje, a jedan dio odnosi se i na Petrovu bolnicu. U ovoj zgradi najviše je pogođen odjel za novorođenčad za naše male palčiće, i to jutro nikada neću zaboraviti-, rekao je ravnatelj Ćorušić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.