Hrvatski radio

Radio Sljeme

Povučen gradonačelnikov prijedlog o građevinskom zemljištu Rotor jug

26.02.2018.

18:22

Autor: Magdalena Pongrac, Margareta Jozinović, Davor Šala

Sanjin Strukić/PIXSELL

Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / -

U današnjem nastavku 9. sjednice Gradske skupštine, nakon kritike gradskih zastupnika da Grad po tri puta nižoj cijeni prodaje zemljište nego što ga kupuje, povučen je zaključak gradonačelnika Bandića o nagodbi i kupoprodaji građevinskog zemljišta Rotor jug d.o.o.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je da su, nakon izlaganja zastupnika i kratke konzultacije s gradonačelnikom, odlučili povući tu točku dnevnoga reda. 

Radili smo po zakonu, a kada vam to nije jednom dovoljno, onda ćemo to ponoviti. Iskreno me sram radi kolega u Gradskoj upravi koji ovo moraju slušati, a postupaju isključivo u skladu sa zakonom. Sram me radi naših ljudi u zemlji, koji ne vide perspektivu, a ne vide je radi ovoga - neprestanih optužbi i vrijeđanja postupka koji je proveden samo i isključivo u skladu sa zakonom, naglasila je Pavičić Vukičević.

U raspravi je u ime Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš ustvrdila je kako je apsolutno čudno da kada Grad kupuje, na dva kilometra zračne linije, možda čak i manje, tada je jedna cijena, a kada prodaje je druga cijena i razlika je tri puta (niža cijena). 

S njom se složio i potpredsjednik Gradske skupštine Krešimir Kartelo koji je također rekao kako Grad, kada prodaje zemlju cijena je tri puta niža, nego kada zemlju kupuje. 

U ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! Saša Molan rekao je da samim time što je takva točka došla na dnevni red Gradske skupštine govori o karakteru i načinu vladanja ili upravljanja Gradom Zagrebom. 

Replicirala je nestranačka zastupnica Ljerka Mintas-Hodak koja je zamolila da to netko objasni, jer, napomenula je, ovako ispada kako Gradska uprava namjerno želi prodavati zemljište po nižoj cijeni kada se radi o vlastitom zemljištu, a kupuje ga po izuzetno visokoj cijeni, dok s druge strane imamo ovlaštene procjenitelje.

Na niz kritika naišao je i način odlaganja krupnog i glomaznog otpada u našem gradu. Više od 30 divljih odlagališta, koliko stoji u Izvješću koje su gradske službe dostavile zastupnicima, predstavljaju ekološku bombu i potrebno je što prije postaviti mobilna reciklažna dvorišta, složili su se gotovo svi gradski zastupnici.

Također, zastupnici nisu prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih da se novim ravnateljem imenuje glumac Danijel Ljuboja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.