Hrvatski radio

Radio Sljeme

Požar u Cvjetnom naselju stavljen pod nadzor

23.03.2016.

19:21

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Cvjetnom naselju buknuo je požar u neboderu. Prema riječima vatrogasaca, ugašen je pravodobnom intervencijom. Vozilo hitne pomoći odvezlo je staricu, vlasnicu stana, koja se nadisala dima. Oštećeno je i nekoliko susjednih stanova. Uzrok požara još nije poznat, a očevid je u tijeku.

Riječ je o požaru na 2. katu u stambenoj zgradi na Prisavlju 12. Nakon dojave da se vidi plamen kroz prozor na požar je upućen tzv. gasni vlak Vatrogasne postaje Centar - kaže nam zapovjednik Javne vatrogasne postaje Zagreb Siniša Jembrih i dodaje da je vlasnica stana lakše ozlijeđena. Odvezene je kolima Hitne pomoći, a nakon pregleda je puštena.

Po dolasku je zatečen kompletan stan u plamenu. Odmah se pristupilo intenzivnoj unutarnjoj navali ulaskom u stan zahvaćen požarom s dva mlaza. Postavljen je i jedan mlaz preko auto ljestvi kako bi se spriječilo vertikalno i horizontalno širenje požara, ali i bilo spremno za eventualno spašavanje ljudi, opisuje zapovjednik. 

Požar je brzo ugašen i lokaliziran, ali jedna ekipa ostaje na terenu za osiguranje. Doznajemo da je ovo 254. požar ove godine u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.