Hrvatski radio

Radio Sljeme

Požar u Španskom stavljen pod nadzor

01.03.2021.

19:46

Autor: Davor Šalat

Marko Dimić/PIXSELL

Marko Dimić/PIXSELL

Foto: - / -

Oko 19 sati izbio je požar u jednoj napuštenoj kući u Ulici Vilima Korajca u Španskom. Zagrebački vatrogasci ubrzo su ga stavili pod nadzor. Nema ozlijeđenih osoba, a vjerujemo da će materijalna šteta biti mala - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.

- Na mjesto intervencije poslali smo odmah tri vozila najbliže vatrogasne postaje. Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da se radi kući površine osam puta osam metara koja je kompletno zahvaćena plamenom tako da ove slike koje se vrte po društvenim mrežama izgledaju dramatično, međutim, mi smo utvrdili da je to napuštena kuća u kojoj je požarom zahvaćeno prizemlje i prvi kat. Poslali smo još dva vozila za svaki slučaj. Požar je već pod kontrolom, ne bude se više nigdje dalje širio. Uzrok požara ustanovit će policija. Nema ozlijeđenih osoba, a vjerujemo da će materijalna šteta, s obzirom na vrstu objekta, biti mala - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.