Hrvatski radio

Radio Sljeme

Požar zgrade u Gotovčevoj ulici

21.01.2020.

22:00

Autor: Ivan Hlupić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

U velikom požaru koji je izbio u utorak oko 20:30 izgorjelo je više stanova u zgradi na adresi Jakova Gotovca 6, između Vlaške i Petrove ulice. Vatrogasci su javili da je jedna osoba ozlijeđena. Gorjele su čak tri etaže zgrade. Oko 40 stanara zgrade je evakuirano a smještaj im je osigurao Grad.

Vatrogasci su na teren izašli s čak 12 vozila a požar je gasilo njih ukupno 40. Više od sat vremena trebalo im je da ga stave pod nadzor. Prema riječima susjeda, požar je planuo u stanu na 4. katu i proširio se, čini se, prije svega zbog šindre kojom su obložene dvije zadnje etaže zgrade. Vatrena fronta u jednom je trenutku bila duža od 15 metara, a šindra je otpadala sa zgrade u plamenu. Oko 21:30 u zgradi je isključena struja, a dobar dio stanara još je uvijek bio u svojim domovima koji nisu bili zahvaćeni požarom. Dim se širio stubištem.

Vatra je zahvatila četiri stana, a potpuno su izgorjela dva, priopćili su vatrogasci na licu mjesta. Policija je pak javila o čak osam opožarenih stanova, ali i da u požaru nema ozlijeđenih.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama potvrdio je ipak da je jedna osoba prevezena u bolnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.