Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pozdravljamo odluku Upravnog suda oko mjere roditelj-odgojitelj!

27.04.2022.

12:04

Autor: Radio Sljeme

Mislav Herman

Mislav Herman

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Od 1. svibnja 5800 korisnika mjere koji se brinu o 21.000 djece nastavit će primati naknadu do konačne odluke suda o zakonitosti ovakvog poteza nove Gradske uprave.

 - Mi pozdravljamo odluku Visokog upravnog suda o privremenom obustavljenju ukidanja mjere roditelj-odgojitelj i nadamo se da će ona uskoro postati pravomoćna, rekao je, između ostalog, čelnik gradskog HDZ-a Mislav Herman na konferenciji uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine. 

 

A prenamjenu Mjesnih odbora u dječje vrtiće, što su najavili iz Gradske uprave, HDZ smatra suludom i neizvedivom. Naime, ti prostori nisu opremljeni ni pogodni za smještaj djece. 


Herman se osvrnuo i na ovogodišnju dodjelu nagrade grada Zagreba te odbijanju od strane Grada, kandidature Drage Prgometa.

- Razlog zašto je odbijena kandidatura profesora doktora Drage Prgometa je samo u tome što je on član Hrvatske demokratske zajednice. Mi smatramo da je upravo nagrada Zagreba i mjesto i vrijeme u društveno političkom životu grada Zagreba kada politiku treba staviti sa strane i nositi se samo načelima struke, upozorio je Herman.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici