Hrvatski radio

Radio Sljeme

Poziv Tomaševiću da razriješi Upravno vijeće Muzeja grada Zagreba

12.11.2021.

16:30

Autor: Mario Mihaljević

Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / -

Stranka rada i solidarnosti pozvala je gradonačelnika Tomislava Tomaševića da razriješi Upravno vijeće Muzeja grada Zagreba jer donosi protuzakonite odluke te da imenuje novo vijeće koje će izabrati ravnatelja muzeja u skladu sa zakonom i mišljenjem struke.

Iz Stranke rada i solidarnosti optužili su Tomaševića da je namjestio natječaj za ravnateljicu Muzeja Grada Zagreba jer je većina u Upravnom vijeću Muzeja, koju je Tomašević imenovao, predložila Anu Kutlešu za ravnateljicu, iako su predstavnici Stručnog vijeća i radnika upozorili da su se javili kandidati s respektabilnijim životopisima i kvalitetnijim prijedlozima programa.

- Upozorili su i na činjenicu da gospođa Kutleša nije predala potpunu dokumentaciju koja bi potvrdila da zadovoljava uvjet od minimalno deset godina rada u kulturi, obrazovanju i znanosti - navodi se u priopćenju.

Također navode kako je Tomašević "u silnoj želji da Kutleša zasjedne u fotelju ravnateljice Muzeja" poništio natječaj, iako se na njega javilo više kvalitetnih kandidata koji zadovoljavaju uvjete i koji imaju potpunu dokumentaciju.

Upitali su gradonačelnika zašto nije dovršio natječaj s kandidatima koji ispunjavaju uvjete, ali su ponudili i odgovor.

- Iz jednog jedinog razloga, a taj je da na čelo Muzeja želite dovesti osobu koja je bliska Vašoj aktivističkoj sceni, osobu koja radi u udruzi BLOK i u okviru te udruge organizira 'političke škole za umjetnike' kao i 'obrazovni program' koji nudi indoktrinirani pristup politizaciji umjetnosti i kulture- navodi se u priopćenju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.