Hrvatski radio

Radio Sljeme

I treći napadač na zaštitara pod nadzorom policije

04.09.2022.

07:32

Autor: Radio Sljeme

Ubojstvo zaštitara

Ubojstvo zaštitara

Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

I treći muškarac povezan s ubojstvom zaštitara u Zagrebu pod nadzorom je policije, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija. Počinitelji su u subotu oko 4,30 sati nasmrt pretukli zaštitara u Automat klubu na području Trnja, u Lastovskoj ulici. Zaštitar je od posljedica teških ozljeda umro u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.


Još u subotu dvojica su počinitelja uhićena, a za trećim se tragalo. Njihov je identitet utvrđen operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima, a radi se o muškarcima starima 22, 23 i 34 godine. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 


Neki mediji navode da se treća osoba predala policiji u pratnji odvjetnika, no u policiji to nisu mogli potvrditi. Voditelj službe Općeg kriminaliteta PUZ-a Zvonimir Petrović rekao je da se slučaj sada kvalificira kao teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti. -Nakon fizičkog sukoba, osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru-, dodao je. 


Po njegovim riječima, zaštitar je bio zaposlen u zaštitarskom poduzeću, bio je naoružan, ali nije upotrijebio oružje. Petrović kaže da su izuzeli neke tragove i započeli intenzivno kriminalističko istraživanje koje uključuje i pregled kamera, a i postoji nekoliko svjedoka napada, među kojima je i djelatnica Automat kluba.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.