Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pranjem stakla do prvog džeparca

10.08.2013.

11:21

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zagrebačkom području dvadesetak mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi će tijekom kolovoza svoj prvi džeparac zaraditi pranjem vjetrobranskih stakala na vozilima na Ininim benzinskim postajama.

Priopćila je to jutros Otvorena medijska grupacija koja je osmislila program. OMG u okviru projekta "Iz doma na svoje!" potiče zapošljavanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi te poziva poslodavce da se uključe i sezonski, privremeno ili trajno zaposle mlade. Lani je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje 40 mladih dobilo svoj prvi posao. Ovoga ljeta osmišljen je program pomoći mladima koji pranjem vjetrobranskih stakala na Ininim benzinskim crpkama na području Zagreba i Zagrebačke županije imaju priliku zaraditi vlastiti novac, steći nove vještine, znanja i radne navike.

Pripremimo ih za samostalni život i naučimo ih kako pravilno raspodijeliti financije, navodi u priopćenju Anita Juka, članica Upravnog odbora OMG-a. Ističe kako tom akcijom OMG i Ina pokazuju da misle na one kojima je to najpotrebnije te pružaju mogućnost mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi da se uključe u društvo i pokušaju ostvariti svoje želje.

Potrebno je pokrenuti trend društveno odgovornog poslovanja kako bismo osvijestili poslodavce o predrasudama koje sposobne mlade ljude ostavljaju bez posla. Mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju jednako pravo na perspektivnu budućnost i sudjelovanje u napretku društva, stoji u priopćenju.

Osim Ine, partner na projektu je i Hrvatski autoklub u čijoj suradnji OMG osniva fond za financiranje osposobljavanja za vozačke ispite kako bi mladi bili što konkurentniji na tržištu rada. Projekt "Iz doma na svoje!" financiraju Agencija za mobilnost i programe EU te hrvatska Vlada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.