Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predrag Štromar: Zakon o obnovi ubrzo je na javnoj raspravi pa još Sabor

28.04.2020.

18:08

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Ministar Predrag Štromar reako je za naš Radio da je Zakon o obnovi Zagrebau proceduri u Vladi, slijedi vrlo brzo javna raspravu a tada će imati svi uvid kako Zakon izgleda Što se tiče troškova sanacije i Država će sudjelovati bez obzira na Grad oko troškova krovišta, dimanjaka i bojilera,

Na zagrebačkoj Skupštini 7. svibnja najavljeno je kako će gradonačelnik Milan Bandić imenovati svoje Stručno povj erenstvo i izabrati stručnjake koji će za 150 kuna bruto po satu raditi popis štete nakon prošlomjesečnog potresa u Zagrebu. Gradonačelnik je prošli tjedan izjavio kako nije upoznat s procjenama štete do koje je došao stručni tim u visini od 42 milijarde kuna, a što je objavio ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Gostujući danas u programu Radio Sljemena ministar Predrag Štromar ponovio je kako iza te procjene stoji stručan rad građevinara/voluntera i Instirucija koji su obilazili objekte pogođene potresom. Rekao je da Zakon u proceduri u Vladi i on će vrlo brzo i u javnu raspravu a tada će imati svi mogućnost uvida kako Zakon o obnovi Zagreba izgleda iako je mnogo stručnjaka vidjel. Država će sudjelovati s novcem bez obzira na Grad oko troškova krovišta, dimanjaka i bojilera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.