Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predsjednica obišla Gradsku upravu, Velesajam i centar grada

07.02.2019.

13:08

Autor: Davor Šalat/Magdalena Pongrac

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je obišla sve hrvatske županije, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla je i naš grad. Jutros se sastala s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem, a potom obišla Inovacijski centar na Zagrebačkom velesajmu te središte grada.

Predsjednica je obilazak Zagreba počela u Gradskoj upravi ispred koje ju je s buketom cvijeća dočekao gradonačelnik Milan Bandić. Potom je istaknuo da Grad i država zapravo rade na istim zadacima i za iste ciljeve. - To je demografska politika, to je znanje i obrazovanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i socijalna pravda.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić istaknuo je važnost Zagreba za Hrvatsku. - Grad Zagreb, kao glavni grad Republike Hrvatske, ima i veliku pokretačku ulogu za cijelu Hrvatsku. Stoga je bitno da, zajedno s predstavnicima izvršne vlasti, na čelu s gradonačelnikom, stvorimo preduvjete za ubrzani razvoj. To ćemo postići projektnim aktivnostima i infrastrukturnim rješenjima.

S njim se složila i predsjednica Grabar Kitarović. - Zagreb postaje jedna, ne samo od europskih, nego i svjetskih metropola. Naravno, imamo još posla za urediti život, ali drago mi je što se puno ulaže u obrazovanje i socijalna pitanja, i da je Zagreb iznimno socijalno osjetljiv grad prema svim svojm stanovnicima.

Naglasila je i da se Zagreb na turističkom planu profilira kao jedna od najpoželjnjijih europskih destinacija, te izrazila zadovoljstvo što zajedno sudjeluju u organizaciji Adventa, a uskoro će dovršiti projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za Zagreb i sve građane.

Predsjednica je potom obišla Inovacijski centar na Zagrebačkom velesajmu te istaknula važnost obrtništva. - Nedostaje nam radne snage, od prerade kože, tekstilne industrije, zlatarstva do ostalih zanata, a znamo da je preduvjet razvoja i kičma gospodarstva malo i srednje poduzetništvo u svakoj razvijenoj državi pa se nadam da će tako i Zagreb nastaviti poticati razvoj poduzetništva i obrtništva.

Predsjednica je na kraju posjeta našem gradu obišla i naselje Podbrežje kao zagrebački model stanogradnje, te Cvjetni trg, Radićevu i Tkalčićevu ulicu u središtu grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.