Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić primio veleposlanika SAD-a

27.02.2019.

17:57

Autor: Mia Majić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić primio je u Staroj gradskoj vijećnici američkog veleposlanika Roberta Kohorsta. Prvi je to službeni posjet američkog veleposlanika uopće Gradskoj skupštini i njenom predsjedniku.

U svom nastupnom posjetu Gradskoj skupštini bio je danas američki veleposlanik Robert Kohorst. U povodu povijesnog posjeta predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić izrazio je zadovoljstvo pohvalivši vrlo dobru suradnju i prijateljski odnos između dviju zemalja. -Počašćen sam što je veleposlanik došao baš ovdje gdje se donose najvažnije odluke za naš grad, ovo je dokaz dobrih odnosa naših zemalja, a razgovarat ćemo o realizaciji zajedničkih projekata u gradu Zagrebu. A o kojim je projektima riječ Mikulić otkriva. -Jedan od projekata koji smo već realizirali jednoglasnom odlukom u Gradskoj skupštini je izgradnja američke međunarodne škole. 

Na pitanje novinarke kako komentira izjavu predsjednice Kitarović o tome kako poklič "Za dom spremni" za vrijeme Domovinskog rata nije isti kao i onaj za vrijeme Drugog svjetskog rata Mikulić nije htio komentirati. -Ne bih htio komentirati izjave drugih, neka ga komentiraju oni koji su ih i izrekli, ja ovdje primam američkog veleposlanika i razgovarat ćemo o našim prijateljskim odnosima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.