Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen novi spot Tončija Huljića "Dvaput san umra"

05.03.2019.

14:31

Autor: Mia Majić

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Posvetni spot Tončija Huljića, obrada kultne pjesme Olivera Dragojevića "Dvaput san umra" predstavljen je danas u hotelu Esplanade. Spot je napravljen u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić, a na predstavljanju je bio i gradonačelnik Milan Bandić

Time se danas bavio i gradonačelnik Milan Bandić nazvavši novu posvetnu Huljićevu obradu  "Croatian rhapshody". -Čast mi je biti ovdje u Esplanadi, našoj staroj dami s Tončijem Huljićem jednim od najboljih primjera glazbene izvrsnosti na ovim prostorima, tamo odakle sam ja rekli bi za njega da je najveći lupež, to je kao u Zagrebu kad vam kažu da ste najveći fakin, pozitivno je i sretan sam što promoviramo "Croatian rhapshody" ovdje u Zagrebu, a nadam se da ćemo kao finale ljeta ovdje ponovno moći ugostiti Tončija da bude kao i na Two cellos jer ovo je istinski brand ne samo Hrvatske nego i Europe, zaključio je. 

Autor Huljić istaknuo je kako je spomenuti projekt počeo prije dvije godine. -U životu sam izdao preko tisuću pjesama, ali ova stvar zapravo je bila moja fascinacija klasičnom glazbom s kojom sam se počeo baviti 2000.godine, najvažnije u ovoj pjesmi je emocija, nema jezičnih barijera jer ima ljudi koji žive od emocija, a za takve ljude se isplati stvarati ovakvu glazbu, glazbu koja je univerzalna i koju svi razumiju, naglasio je.

A press konferenciju novinari su iskoristili i da pitaju gradonačelnika Bandića jesu li pristigle ponude investitora za projekt "Grad u gradu". Podsjetimo,  projekt vrijedan 500 milijuna eura gradonačelnik  planira u Novom Zagrebu, između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana. -Kad bih ja bio tako pametan, ja bih bio vaš urednik ne samo gradonačelnik, ne znam koliko je ponuda stiglo, znam samo da sam formirao povjerenstvo na čelu s gospođom Jozić, znam da danas popodne trebaju imati sastanak te razmotriti pristigle ponude, nadam se da će ih biti puno i da će pobijediti one najbolje, sutra ćemo sve obznaniti zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti, otkrio je gradonačelnik.

A komentirao je i jučerašnje izjave Mostovih zastupnika da u proračunu nema dovoljno novca za realizaciju gradskih projekata te da je prvi koji će propasti upravo bolnica u Blatu. -Novca za kvalitetne gradske projekte uvijek ima, pregovori s Vladom su u tijeku, a čim ministar Kujundžić i ja budemo smatrali da javnost treba obavijestiti, to ćemo i učiniti, zaključio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.