Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen pilot projekt Greenway

12.06.2019.

13:06

Autor: Mario Mihaljević

Petar Glebov/PIXSELL

Petar Glebov/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebačkom inovacijskom centru predstavljen je pilot projekt Greenway- državna biciklistička ruta broj 2. Riječ je o infrastrukturnom projektu gradnje biciklističke staze duge 121 kilometar koja prati tok rijeke Save od granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka.

Projekt provodi Grad Zagreba u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Na važnost ovog projekta upozorila je pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

-Možemo primjetiti da je na našim cestama sve više biciklista, i stvara nam se nesigurnost u prometu jer na toliki broj biciklista nismo navikli. Grad Zagreb trudi se da te staze budu sigurne i moderne, i da ih bude što više-.

Projekt Greenway obuhvaća gotovo cijeli dio Zagrebače županije, što je dobra prilika za razvoj kontinentalnog turizma na ovom području. Izgradnja projekta vrijednog gotovo 123 milijuna kuna  podijeljena je u devet faza, a ovim pilot projektom financira se peta faza trase od Arena centra do pješačko-biciklističkog mosta u dužini od 1.750 metara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.