Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević: "Središte grada mora biti živo!"

22.03.2022.

19:21

Autor: Krešimir Vešnik

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Predstavljen je prijedlog Program cjelovite obnove povijesne jezgre Zagreba. "On je vizija kako obnoviti središte grada u idućih nekoliko desetljeća", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Dokument se temelji na desetak studija gradskih fakulteta. "Kao takav. on je početak javne rasprave, početak stručne rasprave koji će trajati minimalno 30 dana. Nakon toga će i Gradska skupština odlučivati o tom dokumentu. No, kada ga se i usvoji, taj dokument mora živjeti i dalje. On se mora i mijenjati ako treba. Potrebno će biti raditi i nove studije i vezano za Gornji grad i za Kaptol. Dokument će imati svoj život kao što je ideja da cijela povijesna jezgra ima svoj život i da vratimo život u povijesnu jezgru" - istaknuo je gradonačelnik.


Istaknuo je da ovaj dokument gleda različite modele koji bi mogli dovesti do revitalizacije povijesne jezgre grada - Centar grada je duša i srce Zagreba. On mora biti živ - zaključio je Tomislav Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici