Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen projekt "Hrvatska stvara"

17.04.2018.

19:31

Autor: Krešimir Vešnik

Predstavljen projekt "Hrvatska stvara"

Predstavljen projekt "Hrvatska stvara"

Foto: - / -

"Hrvatska stvara", projekt kojemu je cilj osigurati mjesta u cijeloj Hrvatskoj gdje se djeca i mladi mogu sastajati, učiti i postati stvaratelji novih tehnologija, predstavljen je u Velikoj Gorici. Projektom se želi povećati interes mladih za tehničku kulturu te prirodoslovna i znanstvena područja.

Nositelj projekta za cijelu Zagrebačku županiju je informatički klub "VEL_IK" iz Velike Gorice, Okupili smo oko 50 učenika i njihove mentore. Projekt je poput volonterske mreže programera, po Zagrebačkoj i ostalim županijama stvaramo klubove gdje će djeca moći programirati i družiti se (Code Club). Osim programiranja i stvaralaštva, djecu ćemo učiti o tehničkoj kulturi i poduzetništvu; znači cijeli jedan spektar znanja koji će pomoći djeci u  daljnjem razvijanju i karijeri, rekao je predsjednik kluba, Jurica Levak.

Za provedu projekta odgovorna je udruga "Programerko", Mladi žele kreirati i mislim da su fascinirani kada vide da mogu sami nešto napraviti. To ih motivira da idu dalje, da naprave sami svoju igricu, da vide da su sami nešto postigli, istaknula je Ana Nikolić iz udruge.  

Projekt se provodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Više o projektu pogledajte na http://www.hrvatskastvara.eu/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.