Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen projekt obnove studentskih naselja Cvjetno i Stjepan Radić

07.05.2018.

15:47

Autor: Mia Majić

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / -

U okviru "Dana otvorenih vrata EU projekata" predstavljen je projekt rekonstrukcije studentskih naselja Cvjetno i Stjepan Radić. Cilj događanja je predstaviti projekte koji su svojom provedbom doprinijeli razvoju lokalnih zajednica.

Priča o obnovi dvaju studentskih centara počela je 2014 potpisivanjem sporazuma o obnovi, a studenti su u nove i uređene prostorije uselili nakon godinu dana. Tako je u svega nekoliko mjeseci realiziran projekt vrijedan tristo milijuna kuna, jedan od najvećih projekata u našem gradu. Sanacijski upravitelj Studentskoga centra Mirko Bošnjak istaknuo je kako želi nastaviti s ulaganjem u studentski standard Sveučilišta u Zagrebu. Imamo dvije stvari koje ćemo morati završiti to su peti i šesti paviljon u studentskom domu Stjepan Radić, a ovih dana pokušavamo tu temu afirmirati u nadležnim institucijama, naglasi je Bošnjak i dodao kako je potrebno procijeniti perspektivnost određenih objekata koji su vrlo visoki u smislu rizika jer narušavaju kvalitetu u odnosu na ovako uređene objekte u Zagrebu. 

Rektor Damir Boras naglasio je da je projekt uspješno ostvaren za dobro studenata Sveučilišta, da budu dobri studenti i odgovorni građani, no i pritom kritizirao. Morate znati da Hrvatska jako slabo koristi sredstva koja su joj na raspolaganju, iz raznih fondova na raspolaganju joj je 812 milijuna eura, a do 2016.te godine od toga joj dodijeljeno samo 18 milijuna isključujući ovaj naš projekt, zaključio je rektor.

300 milijuna kuna vrijednu investiciju većinski su financirali europski fondovi, donacije i subvencije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te država putem resornog ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.