Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen projekt "Podrška na dlanu"

10.06.2020.

12:42

Autor: Mario Mihaljević

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

U Gradskoj upravi predstavljen je projekt "Podrška na dlanu", koji je osmišljen kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa i njezinim posljedicama, te nizom potresa koji su pogodili grad Zagreb. Svrha projekta je osnaživanje i jačanje psihološke otpornosti djece i mladih.

Projekt "Podrška na dlanu" ujedinio je zdravstvene ustanove Grada Zagreba u pružanju potpore djeci, mladima i njihovim roditeljima. Zbog potresa i pandemije koronavirusa, Grad Zagreb je krajem travnja osnovao i imenovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. 

Na čelu povjerenstva je ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordana Buljan Flander, koja je iznijela zabrinjavajuće podatke

-30 posto djece ima posttraumatski poremećaj. Jedan značajan broj djece i mladih ima povećanu anksioznost, depresivnost, da mogu ići u smetnje ponašanja, i da zaista imamo razloga za brigu. Tako da smo i prije samog formalnog osnivanja krenuli u jačanje sustava. Ono što mi imamo u gradu Zagrebu, su zaista sjajni stručnjaci, koje treba ojačati u ovoj situaciji, kako bi pomogli djeci-. 

Predstavljena je i online platforma na kojoj će građanima biti dostupni svi sadržaji koji nam mogu olakšati suočavanje s trenutačnim izazovima i onima koji nas tek čekaju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.