Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen projekt sportske suradnje Zagreba i St. Petersburga

11.07.2018.

15:01

Autor: Krešimir Vešnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

"Zagreb runs with twins", prvi je projekt razmjena trkačkih delegacija Zagreba i St. Petersburga koji ove godine obilježavaju 50 godina prijateljstva. Projekt promovira gradove, međunarodnu suradnju, prijateljstvo, sport, turizam te prijateljstvo Hrvatske i Rusije.

U sklopu projekta zagrebački će trkači sudjelovati na "Maratonu bijele noći" 22.-og srpnja u St. Petersburgu, dok će njihovi trkači sudjelovati na "Zagrebačkom maratonu", 14. listopada.

To je jedna ideja koju želimo nastaviti i sljedećih godina i uključivati i druge gradove prijatelje tako da podignemo razinu suradnje. Ovo je jedan od prvih projekata što se tiče sportske suradnje, ali on ujedno predstavlja i, osim međunarodne suradnje, mogućnost i potencijal za jednu turističku suradnju, rekao je inicijator projekta, Zoran Kalinić.

U zagrebačkom izaslanstvu bit će i rekreativaca, Delegacija će brojati 13 članova ove godine. Oni su sastavljeni kroz tri kvalifikacijske utrke koje su se održale u Zagrebu i na svakoj od utrka imamo i amatera, kombinacija. Discipline koje će trčati su 10 kilometara i maraton, istaknuo je Kalinić.

Ovakvom suradnjom zadovoljni su i u Gradskoj upravi, u kojoj se nadaju da će se u Zagrebu trkači iz St. Petersburga dobro provesti i otići doma s najljepšim uspomenama. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.