Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen sustav Upravljanja poslovnim projektima Grada Zagreba

18.04.2018.

12:31

Autor: Mario Mihaljević

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

U Gradskoj upravi predstavljen je sustav Upravljanja poslovnim procesima u gradu Zagrebu. Svrha projekta je razvijanje inovativnih upravljačkih alata, kako bi gradske vlasti europskih gradova jednostavnije upravljale sektorima iz financiranja, izgradnje i rukovođenjem.

Upravo ovaj Implementirani sustav grada Zagreba proglašen je najboljim iz područja za Organizacijski razvoj na projektu URBACT III SmartImpakt, koji je predstavnicima Europske komisije predstavljen u Manchesteru. Projekt je pokrenut prije dvije godine, a financiran je novcem Europskog fonda za regionalni razvoj.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 750 tisuća eura.  

Sustav upravljanja poslovnim procesima u Gradskoj upravi predstavila je zagrebačka dogradonačelnica Olivera Majić.

Veliki sustav kao što je Gradska uprava i sve velike organizacije imaju problem u funkcioniranju u tom smislu da ste procesno podijeljeni na različite vrste zadataka. Ono što je meni pomoglo je da svakog trenutka mogu znati koliko je zaposlenika u upravi i što rade kada mene nešto zanima, npr. kada me zanima neki financijski pokazatelj u odjelu za gospodarstvo točno po modelu ulazim na određene stranice, gdje mogu doći do podataka koji me zanimaju.

Vodeći partner u projektu je grad Manchester, a uz Zagreb, sudjeluju još i gradovi Dublin, Stockhlom, Eindhoven, Porto, Smolyan i Suceava. Mrežu gradova sa svojim stučnjacima podržava Fraunhover institut, vodeća istraživačka institucija i autoritet u području pametnih riješenja za gradove. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.