Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljena "Inicijativa privatnog sektora za mlade"

06.02.2017.

12:33

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenuli su ovaj projekt kako bi olakšali studentima potragu za poslom ali i tvrtkama potragu za mladim talentima koje bi htjeli imati u svojim redovima.

Projekt "Inicijativa privatnog sektora za mlade" predstavljen je danas na Ekonomskom fakultetu a organizacijski partneri ove Inicijative su Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku, Vijeće studenata i konzultantska tvrtka People 1st iz Velike Britanije.

Inicijativa odražava zajednički napor pružatelja usluga obrazovanja i poslodavaca, uz prepoznavanje važnosti rješavanja neusklađenosti vještina mladih ljudi i širenja gospodarskih mogućnosti za žene u procesu tranzicije prema konkurentnom, tržišno orijentiranom gospodarstvu, koje podržava dugoročno održiv rast.

Jedan od velikih problema, istiće Nataše Novaković savjetica za tržište rada HUP-a, je u tome da studenti često tijekom prakse dolaze nepripremljeni ali i poslodavci često nisu dobro organizirani pa se sve to zna pretvoriti u gubljenje vremena i jednih i drugih. Ovim će se projektom studentima olakšati pronalazak odgovarajuće tvrtke gdje će imati stručno organiziranu praksu.

 Inicijativa je pobudila veliki interes kako tvrtki tako i visoko obrazovnih institucija, a do početka travnja trebala bi biti finalizirana posebna internetska stranica Hrvatske Udruge Poslodavaca, na kojoj će studenti i tvrtke moći organizirano raditi na "svom upoznavanju".

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.