Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljeni najuspješniji branitelji poduzetnici

19.01.2017.

13:05

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt Gradskog ureda za branitelje pokrenut je još 2014 godine s ciljem osposobljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i članova obitelji smrtno stradalih branitelja za pokretanje i upravljanje vlastitim tvrtkama.

U Obrtničkoj komori Zagreba predstavljeni su rezultati projekta "Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća hrvatskih branitelja." U prošloj godini na edukaciji je sudjelovalo stotinu sudionika od kojih je deset uspjelo razviti uspješne poslovne projekte te je otvoreno pet tvrtki.

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih naglasila je da su dosadašnji rezultati obečavajući te da je šteta što se s tim nije krenulo puno ranije.

" Da smo prije više godina krenuli s projektom danas bi, ne samo obogatili poduzetničku klimu u gradu, već i izvukli jedan dio nezaposlenih branitelja i omogućili im da stvore uspješne tvrtke i obrte."

A kako je izgledala edukacija objasnila nam je polaznica projekta Snježana Štula Fajfer...

"Proveli su nas kroz tehnike i metode znači menangerske vještine smo savladali. Znamo kako krenuti, kako voditi i razvijati posao što nam se stvarno nedostajalo jer smo prije toga više od godinu dana potrošili samo u traganju za neophodnim informacijama."

Hrvatski branitelj Mario Čengić također je zadovoljan onim što je naučio te je dodao...

"Ne želim ići van u Njemačku, nema potrebe za to jer i ovdje mogu jako dobro prosperirati i zaposliti ostale mlađe dečke, čak i branitelje."

Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za branitelje Vesne Helfrih projekt ide dalje pa su tako za ovu godinu osigurana sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna što bi trebalo omogućiti obuku 150 nezaposlenih hrvatskih branitelja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.